Počítania kalórií sa nemusíš báť

Počítanie kalórií… Toto je nikdy nekončiaca story.

Na jednej strane máme extrémistov, ktorí tvrdia, že pri zlom zložení stravy nebudeš chudnúť aj keď budeš v kalorickom deficite.

(Pričom je veľmi otázne, čo je z ich pohľadu zlé zloženie stravy…)

Na druhej strane sú tu ľudia, ktorí priznávajú nutnosť kalorického deficitu, ale súčasne odrádzajú ľudí hrôzostrašnými príbehmi, aké je počítanie kalórií drsné, nech to radšej ani neskúšajú, lebo skončia na psychiatrii.

Väčšinou ide o ľudí, ktorí kalórie nikdy nepočítali a celý ich biznis je založený na “vytváraní” jedálničkov, špeciálnych diét a nových scifi teórii, prečo ľudia nechudnú a prečo chudnutie vlastne nie je také ľahké…

„Vraj počítanie kalórií, tssss… Keby to bolo také ľahké, sú chudí všetci!“

Ako aj teraz nedávno bol rozhovor s nejakou ženou, ktorá strašila tým, že si ľudia, ktorí počítajú kalórie, musia rozoberať burrito a navážiť každú jednu časť samostatne.

V prvom rade… ľudia, čo počítajú kalórie, v 90% jedia iba doma uvarené jedlo.

Takže keby si to burrito už pripravovali, vedia veľmi presne, koľko tam čoho dali a nemusia ho rozoberať.

V druhom rade… chudnutie je mimoriadna udalosť a očakáva sa pri ňom prispôsobenie stravy tomu, aby celý proces bol čo najjednoduchší. Takže áno, je jednoduchšie chudnúť bez burrita ako s burritom.

No a v treťom rade… každý človek, čo počítal úspešne kalórie nejakú dobu vie, že tá najdôležitejšia vec je získať nejakú mierku jedla a vďaka tomu vedieť reálne zhodnotiť, čo si môžem dovoliť jesť a čo nie.

Je to ako keď slepcovi dáte dole šatku a zistíte, že nie je slepý. Ľudia čo ich strašia, im rozprávajú, nech si tú šatku ani náhodou dole nedávajú, lebo uvidia niečo hrozné.

Pfuj hanba vám!

A pre vás ostatných, vystrašených, tu je infografika na tému počítanie kalórií:

Sťahuj zadarmo knihu, ktorá zmení tvoj život

Naučíš sa princípy chudnutia a priberania čo je kľúč k dosiahnutiu tela, o ktorom snívaš a zdravia, ktoré potrebuješ.

Vložiť komentár